Werk in opdracht


Under Construction.

Robot ontworpen voor “Ulrike quade company” . Voor de Show die elke dag wordt gepresenteerd tijdens de Floriade Expo 2022.


Rocky the Robot
Rocky de Robot is een modern sprookje verbeeld door de Ulrike Quade Company. Rocky dwaalt rond in een toekomstig landschap genaamd Flevoland en verhoudt zich tot de verschillende entiteiten die daar verschijnen. Tijdens deze verkenning ontmoet Rocky een bloem. Deze onverwachte ontmoeting leidt tot een verkenning van zichzelf. Wie is Rocky in relatie tot een bloem? Hoe verhoudt hij zich tot deze andere soort? Is diens systeem in staat zich te verbinden?
Rocky the Robot is gebaseerd op een short story van Abner Preis, genaamd The Robot Who Fell in Love With a Flower. Met deze voorstelling zet de Ulrike Quade Company haar onderzoek naar de relatie tussen technologie en theater voort. In samenwerking met verschillende ontwerpers ontwikkelt de Ulrike Quade Company een stuk dat op speelse wijze de relatie tussen natuur en technologie verkent, en een fantasierijk toekomstbeeld naar de Floriade brengt.